Централна банка на Великобритания - Банк ъв Ингланд (Bank of

...
Централна банка на Великобритания - Банк ъв Ингланд (Bank of
Коментари Харесай

Банк ъв Ингланд повиши лихвите до най-високото им равнище от края на 2008 г.

Централна банка на Англия - " Банк ъв Ингланд " (Bank of England), усили водещите си лихвени проценти до най-високото им ниво от края на 2008 година, продължавайки битката с стабилно високата инфлация в Обединеното кралство, осведоми Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Британската централна банка увеличи водещата си рента с 25 базисни пункта (0,25 процентни пункта) до 4,5 на 100 на годишна основа. Това решение е в сходство с упованията на интернационалните финансовите пазари, отбелязва АП. 

" Банк ъв Ингланд " усилва лихвените проценти за дванадесети следващ път. Тя стартира да ги покачва в края на 2021 година от равнище от 0,1 на 100, в опит да спре натиска на повишаващите се цени на фона на облекчаването на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид и проблемите с световните вериги за доставки.

Инфлацията в страната обаче се форсира през 2022 година заради съветската военна инвазия в Украйна и последвалото внезапно повишаване на енергийните артикули и на питателните артикули.

Целта на " Банк ъв Ингланд " е инфлацията да се задържи на равнище от 2 на 100 на годишна основа, а сега тя е над 10 на 100, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР