Центърът за обществено здраве и анализи е издал общи препоръки

...
Центърът за обществено здраве и анализи е издал общи препоръки
Коментари Харесай

Какви мерки да спазваме при връщане на работа

Центърът за публично здраве и разбори е издал общи рекомендации към работодателите за съблюдаване на противоепидемични ограничения при последователното обновяване на работния развой след края на изключителното състояние.

„ Бих предложила прочут интервал от време да се работи отдалечено, изключително по-уязвимите групи, където има такава опция “, сподели пред БНР доцент Катя Вангелова, шеф на отдел „ Здраве при работа “ в Националния център.

Дистанционната работа също би могла да докара до стрес, в случай че дилемите са прекалено много, служащите не са стимулирани, а работните им места вкъщи не са задоволително приспособени за сходен вид работа, означи доцент Вангелова.

В преходния интервал е значимо да се вземат ограничения за ограничение на риска от заразяване, тъй като вирусът не изчезва с приключването на изключителното състояние, посочи тя.

Работните места в постпандемичния интервал би трябвало да бъдат приспособени след консултация със службите по трудова медицина и със експертите по здраве и сигурност при работа. Дистанция, добра хигиена, персонални защитни средства на работещите са наложителни в тази тенденция.

Необходимо е да се извърши първична оценка на риска и да се постави грижа за лицата, които попадат в рискови групи.

Работните места са доста разнородни - както сред другите браншове, по този начин и в еднакъв бранш, даже при производството на еднакъв артикул в предприятия с друга величина, акцентира доцент Катя Вангелова. Тя даде образец с другите видове офиси – такива с пряк достъп от улицата или високи бизнес здания, при които е неотложно потреблението на асансьори.

Мерките би трябвало да се вземат според от типа на активността и работното място. Началото на работния ден да вземем за пример може да бъде проведено поетапно, с цел да се избегне скупчване в асансьорите, а работещите на по-ниските етажи биха могли да употребяват стълбите.

На местата, където се дава храна, би трябвало да се обезпечи съблюдаване на отдалеченост. Възможни разновидности са храненето по график и приемането на пакетирана храна по работните места.

Там, където е допустимо, е добре почивките да се реализират навън, предлага още доцент Вангелова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР