Центърът за кредитни референции към Китайската народна банка пусна онлайн

...
Центърът за кредитни референции към Китайската народна банка пусна онлайн
Коментари Харесай

Китайската народна банка пусна онлайн свърхмодерна информационна система за лични кредити

Центърът за кредитни референции към Китайската национална банка пусна онлайн осведомителна система от второ потомство за персонални заеми. Тя предлага повече спомагателни данни спрямо първото потомство, в това число револвиращи заеми, огромни заплащания по вноски по кредитни карти, взаимни кредитополучатели и записи за погашение през последните пет години, заяви China Radio International.

Системата за отчитане на заеми от второ потомство се вкарва, защото финансовият пазар на страната, подсилен от напреднали технологии, търпи големи промени, в него към този момент доминират онлайн заплащанията и източниците на кредитиране стават все по-диверсифицирани. Тя ще предлага по-точна и достоверна кредитна информация за обособените жители и има за цел да усъвършенства качеството и разшири обсега на така наречен система за обществен рейтинг.

Според У Хао, финансов анализатор от Шънджън, би трябвало обаче да бъде ясно дефинирано от управляващите какъв тип информация ще се събира. „ Би било огромна интервенция в персоналния живот на китайците, в случай че информацията им се събира повърхностно ", споделя той.

Центърът за кредитни референции ще организира полемики с организации, които съхраняват и ръководят персонални данни. Съгласно разпоредбите, събирането на сходна информация няма да става без единодушието на съответния човек. Центърът ще подсигурява сигурността на данните и по-късно ще ги включи в системата за намерено питане, прецизираха от там.

Системата за кредитно отчитане от първо потомство бе основана през 2006 година През 2015 година Китайската национална банка отвори бранша за частни компании.

Модернизирането на кредитната система ще окаже огромно въздействие върху китайците и локалните компании. Към края на 2019 година системата за кредитни референции в Китай е събрала информацията за 1,02 милиарда физически лица и повече от 28 милиона компании и други организации – една от най-големите сходни бази данни в света, съгласно централната банка.

През 2019 година броят на персоналните кредитни запитвания, които Центърът за кредитни референции е получил, е бил 2,4 милиарда, до момента в който броят на запитванията за заеми компании – 110 милиона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР