Центърът за контрол и превенция на заболяванията в САЩ предупреди

...
Центърът за контрол и превенция на заболяванията в САЩ предупреди
Коментари Харесай

Капки за очи причиниха смъртни случаи в САЩ

Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати предизвести доставчиците на здравни услуги да спрат да употребяват известна марка капки за очи вследствие на инфекции, довели до най-малко три смъртни случая.

Към 14 март 68 пациенти в 16 американски щата са диагностицирани с инфекции, породени от необичаен устойчив към медикаменти вариант на бактерията Pseudomonas aeruginosa.

В допълнение към смъртните случаи се оповестява, че осем души са изгубили зрението си, а в други четири случая се е наложило хирургично премахване на най-малко едно от очите им.

Повече от половината от случаите са свързани с групи, свързани с четири разнообразни здравни заведения. Общото сред множеството от участниците в епидемията е, че са употребявали капки за очи без консерванти - EzriCare Artificial Tear s, създадени от индийската фармацевтична компания Global Pharma.

В един от случаите се споделя за 72-годишен мъж, който имал продължителна зараза и изключителна загуба на зрението на дясното си око. След като разпознали резистентния вариант както в окото му, по този начин и в капките за очи, медицинските експерти предписали почасови дози целеви антибиотици. Въпреки няколкоседмичното лекуване и умерените усъвършенствания, инфекцията на пациента остава и зрението му към момента не се е възвърнало.

НА 68-годишна жена от Маями се е наложило да бъде отстранено инфектираното ѝ дясно око, откакто тя е закупила капки за очи, с цел да облекчи дразненето, провокирано от потреблението на контактни лещи.

През август зачервеното и подуто око се оказало с одраскана роговица и било лекувано с нормалните широкоспектърни антибиотици. През месеца тя се връща при лекарите 10 пъти с болки, които я лишават от сън. Лекарите се надявали да спасят зрението ѝ благодарение на дарена роговица, само че по време на интервенцията станало ясно, че е прекомерно късно.

Шокиращо е, че връзката сред капките за очи и инфекцията е открита едвам през януари, когато клиниката ѝ я поучава да спре използването им по съвет на първичното известие на Американската организация по храните и медикаментите (CDC) за епидемията.

Пациентката, която към този момент е сляпа, съди производителя, дистрибуторите и своя медицински експерт. Тъй като здравният ѝ проект я принуждава да смени продукта, тя включва застрахователя си в листата на ответниците.

Дистрибуторите на EzriCare в Съединени американски щати настояват, че макар неналичието на проби, които да удостоверяват връзката сред техните капки за очи и епидемията, те са изтеглили продукта от пазара. Global Pharma Healthcare също е направила непринудено евакуиране след рекомендация на CDC въз основа на лист с нарушавания, който включва несъответстващи микробни проби.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР