Центърът за изследване на съня в университета в Лафбъроу, Англия,

...
Центърът за изследване на съня в университета в Лафбъроу, Англия,
Коментари Харесай

Жените имат нужда да спят повече

Центърът за проучване на съня в университета в Лафбъроу, Англия, откри, че дамите имат потребност да спят повече, в сравнение с мъжете. Двете съществени аргументи за това са, че мозъкът на представителките на нежния пол работи по-интензивно и изисква по-продължително време за отмора, защото са с по-интензивен график.
Женският мозък е основан за прочувствено и аналитично мислене. Това води до мултифункционални умения на дамите, които изискват доста сила. Способността им да вършат и да мислят за няколко неща по едно и също време не изчезва даже когато лъжат. Ето за какво дамите имат повече потребност от сън.
Според Националната фондация за сън дамите на възраст сред 30 и 60 години спят приблизително 6 часа и 45 минути дневно през делничните дни. Хормоналните промени в женското тяло не се лимитират единствено до пубертета, а се появяват в живота на всяка представителка на нежната половина на човечеството. И изискват повече отмора за тялото. Докато мъжете постоянно лимитират всекидневните си действия до работа и спорт, дамите би трябвало да се грижат също за семейството и децата. Това е още една причина за потребността да спят повече.
Според учените става дума за най-малко 20 минути спомагателен сън, който може да зареди тялото и мозъка на нежната половина от популацията като батерия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР