Центърът за градкска мобилност най-сетне от вторник предлага възможност софиянци

...
Центърът за градкска мобилност най-сетне от вторник предлага възможност софиянци
Коментари Харесай

В София ще се купуват билети с карта директно в автобуса

Центърът за градкска подвижност най-накрая от вторник предлага опция софиянци да могат да купят билети за пътувания си с дебитни и кредитни карти. Безконтактното разплащане за транспортна услуга ще става с непосредствено приближаване на своята дебитна или кредитна карта, мобилен телефон с цифров портфейл, смарт часовник и други до валидатор.

От ЦГМ показаха, че контрольорите ще удостоверяват разплащанията като пътуващите приближат дебитните или кредитните си карти на техните валидатори.

Потребителите могат да проследят този развой както през електронното си банкиране, по този начин и през уеб портала на ЦГМ. Услугата работи за всички банкови карти, без значение на банката издател.

Плащанията от картата ще бъдат теглени едновременно в края на съответния ден. Услугата към момента не се ползва за метрото. Те могат да си заявят новите карти и да си изпратят фотография на уеб страницата на ЦГМ -

Гражданите към този момент ще могат да зареждат и онлайн картите си за пътешестване. Преди това обаче ще би трябвало да отидат до офис на ЦГМ и да си подменят старите карти с нови за задачата. Издаването на нова карта коства 2 лв., в случай че досега жителят не е имал пластика. Цените на картите остават непроменени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР