Ценната картина, създадена от асеновградския художник Коста Форев, която е

...
Ценната картина, създадена от асеновградския художник Коста Форев, която е
Коментари Харесай

Асеновградчани спасиха ценна картина от наследството на града

Ценната картина, основана от асеновградския художник Коста Форев, която е част от културно-историческото завещание на Асеновград, остава в благосъстоятелност на Общината.
Месец, откакто асеновградчани показаха дейната си гражданска позиция, по отношение на ориста на творбата – част от ликвидационното имущество, след ликвидацията на Обреден дом-Асеновград – напъните им се увенчаха с триумф.
Съветниците от локалния парламент гласоподаваха с единогласие творбата да бъде непокътнато в общинския фонд. Ликвидаторът, който изпълняваше процедурата, подаде оставка.
Тя бе призната от старейшините на града. Лицето, което ще бъде назначено на негово място, като ликвидатор, е задължено да изведе картината от планувания търг, посредством който тя щеше да бъде продадена, а начална тръжна цена 5 000 лв..

Припомняме, че абсурдът с картината, наречена от създателя си " Първи страсти ", стартира още с издание листата с имуществото от Обреден дом, което е квалифицирано за продажба. Творбата стана обект на корист, като бе оповестена и оповестена за продажба в уебсайт за безвъзмездни разгласи, за сумата от 60 000 лв..
По случая бяха известени органите на реда, а обявата бе свалена интернет пространството. Картината на Коста Форев е рисувана с темпера върху дърво. Размерът ѝ е 50/80 сантиметра. Тя е от първия креативен интервал на художника.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР