Цените непрестанно растат, а с тях спестяването на някой друг

...
Цените непрестанно растат, а с тях спестяването на някой друг
Коментари Харесай

Как да пестим с лесни стъпки? ChatGPT разкри

Цените непрекъснато порастват, а с тях спестяването на някой различен лев става още по-трудно. Някои хора нямат проблеми с ограничението на разноските си, само че за други това е надалеч по-трудно.

Оказва се, че чатбота ChatGPT може да помогне и тук.  Според него има няколко лесни метода, с които да спестим средства. Вижте ги:

Пригответе си обяд у дома

Изкуственият разсъдък поучава да си приготвим обяд вкъщи, с цел да не даваме много повече средства за храна в обедната ни отмора.

Пригответе и кафето вкъщи

Цената на кафето в профилираните магазини или заведенията се е покачило фрапантно в последната година. Ето за какво е добре да пием кафе вкъщи, или да си го подготвяме и да го консумираме на работното място.

Ходете пешком или карайте колело

Ако работата ви го разрешава, може да ходите пешком до офиса, или да ползвате велосипед. Това ще ви пести пари, а и ще усъвършенства физическото ви положение. 

Избягвайте импулсивните покупки

Една основна част от разноските ни за месеца са точно импулсивните ни покупки - нови облекла, обувки, аксесоари за дома, играчки за децата и така нататък Списъкът може да е безконечен, само че не същото се отнася и за парите в портфейла ни.

Пазарувайте от промоциите

Покупките от личните марки на огромните магазини или от артикули с понижени цени. Това ще остави повече средства в фамилния бюджет за идващите седмици. 

Използвайте пари в брой

Изкуственият разсъдък поучава да използваме пари в брой, когато пазарим. Това би ни предпазило от нежелани разноски и ще ни разреши да следваме бюджета си.

Източник: Дир.бг.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР