Цените на златото се понижават във вторник, защото от своя

...
Цените на златото се понижават във вторник, защото от своя
Коментари Харесай

Злaтoтo чaĸa cигнaли oт Фeд, зa дa oпpeдeли пocoĸaтa нa цeнaтa

Цените на златото се намаляват във вторник, тъй като от своя страна доларът укрепва на фона на упованията на трейдърите на сигнали за паричната политика на Съединени американски щати.

Днес стартира двудневното съвещанието на Федералния запас, на което могат да се вземат решения за повдигане на главните лихвени ставки и да се очертае вероятностите по-нататъшните дейности на регулатора през тази година. С интерес се чака първото изказване по тези тематики на новия началник на Фед Джеръм Пауел.

Пазарът към този момент е заложил в котировките настроенията за повишение на лихвените нива, означават анализаторите. Освен това се чака Фед да се придържа към деликатен метод по повод темпа на повишаване на лихвените ставки през тази година, което може да поддържа повишаване в цената на златото, счита Хансен, аналитик от Saxo Bank, представен от Reuetrs.

Във вторник по обед злато се търгува по $1 312,76 за тройунция спрямо цената от $1 316,56 за унция при закриване на търговията в понеделник. В хода на предходната сесия котировките за скъпия метал спаднаха до $1 307,51, минимума от 1 март насам.

Фючърсите за златото в Съединени американски щати с доставка през април, поевтиняха с $5,2 до $1 312,7 за унция.

Запасите на най-големия в света златен борсов фонд ETF SPDR Gold Trust нарастват с 1,26 %, показвайки най-силен растеж от 18 януари насам, до 850,84 тона в понеделник по отношение на 840,22 тона в петък.

Среброто през днешния ден се търгува по $16,28 за унция спрямо цената от $16,30 при закриване на търговията в понеделник.

Платина коства $949,40 за унция при $953,00 ден по-рано, паладият - $989,20 по отношение на $990,00 за унция през вчерашния ден в края на сесията. money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР