Цените на златото се колебаят на фона на несигурността по

...
Цените на златото се колебаят на фона на несигурността по
Коментари Харесай

Цената на златото се покачва, оставайки под $1800 за унция

Цените на златото се двоумят на фона на несигурността във връзка с паричната политика на Федералната аварийна система на Съединени американски щати след мнения на нейния началник Джером Пауъл.

Котировките в сряда сутринта се повишават, откакто спаднаха леко предния ден. Данните от днешната търговия демонстрират, че цената на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк нараства с 0,7%, или с 12,45 $, до 1789,8 $ за тройунция.

Мартенските сребърни фючърси в това време нарастват с 0,74% до $22,985 за тройунция.

Наблюдава се волатилност на пазара на благородни метали. Във вторник златото поевтиня леко, а в сряда сутринта нараства. Коментарите на Пауъл способстваха за тази смяна в ценовата динамичност на жълтите кюлчета. Шефът на американската централна банка Фед по-рано непрекъснато повтаряше, че скокът на инфлацията в страната, рекорден от 30 години, е инцидентно и краткотрайно събитие и затова няма потребност да се трансформират проектите за осъществяване на парична политика.

След срещата на 2-3 ноември Фед разгласи поетапно понижаване на изкупуването на финансови активи от пазара и допустимо нарастване на базовия лихвен %, само че не по-рано от втората половина на идната година. Но в навечерието Пауъл сподели, че регулаторът може да приключи програмата за закупуване на активи по-рано от плануваното. Освен това той сподели, че е време да спрем да назоваваме инфлацията краткотрайна във формулировките на Фед. Така най-сетне се признава, че покачването на потребителските цени няма да отшуми от единствено себе си, без ограничаващи ограничения от страна на регулатора.

" Цената на скъпоценния метал ще остане нестабилна и ще се стабилизира, откакто премине през сложен интервал на понижаване на програмата за стимулиране ", споделиха анализатори от Oanda пред Wall Street Journal.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР