Цените на тока и парното ще се увеличат през това

...
Цените на тока и парното ще се увеличат през това
Коментари Харесай

Зам.-министър Александър Николов: Токът и парното ще поскъпнат през лятото заради големите загуби в енергетиката

Цените на тока и парното ще се усилят през това лято, поради огромните загуби в енергетиката. Това удостовери служебният заместител министър на енергетиката Александър Николов, който гостува в утринния блок на Българска национална телевизия. По думите му единственият вид за избавяне на енергийната система е дълготрайна тактика.

Поскъпването на тока за бита е неизбежно, стана ясно от думите на заместител служебния министър на енергетиката.

" Проблемът не е, че всички плащаме, а че ще продължим да плащаме повече, тъй като с цел да плащаме в този момент, системата задлъжнява, лихвите освен се натрупат, само че и няма да изчезнат ", съобщи Александър Николов.

Подобна е обстановката и в най-голямата топлофикация у нас - столичната.

" Топлофикация София " продължава да задлъжнява, тя е главният клиент на " Булгаргаз ", активът, който е нужен, с цел да получават софиянци парно и газ, с цел да падне цената, би трябвало управляването и закупуването на въглеродни излъчвания да е дълготрайно, сега финансовото положение не разрешава даже приватизация на сдружението, съобщи Александър Николов.

Той оправда и дейностите на енергийния регулатор.

" Комисията сега се преценява с това, което е на пазара, КЕВР не може да си измисли метод да понижи цената, също така да води до спомагателна загуба, което отново да се финансира от в допълнение място ", сподели Николов.

Заместник-министърът изясни, че до момента не е разкрил да са правени стъпки за избавяне на енергетиката, в противен случай - тя е оставена без да бъдат взети ограничения за понижаване на задлъжнялостта.

" Неглижирането на ефикасното ръководство на активите води до доста неприятен финансов резултат ", съобщи Николов.

Това е повода и за тежкото положение на държавния " Топлоелектрическа централа Марица изток 2 ", който ще остане неконкурентоспособен най-малко до момента в който изтекат дълготрайните контракти за изкупуване на ток на американските централи, както и до момента в който се откри решение за спасяването му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР