Цените на стоките и услугите в България се приближават към

...
Цените на стоките и услугите в България се приближават към
Коментари Харесай

Бобева: Цените в България се доближават до тези в ЕС

Цените на стоките и услугите в България се доближават към тези в Европейски Съюз, което значи, че няма да има съществени ценови разтърсвания при влизането ни в еврозоната. Това съобщи финансовият специалист и някогашен министър доцент доктор Даниела Бобева пред Българска национална телевизия.
По думите ѝ, при влизането ни в еврозоната се чака сериозен растеж на цените на тези артикули и услуги, които в България са най-ниски, съпоставени с тези в Европейски Съюз - в частност повишаване се чака в цените на бирата, кафето и културните и развлекателните мероприятия.
Очаква се закъснение на стопанската система в международен мащаб, което ще се отрази и на България. Засега трендовете на закъснение са естествени, съобщи доцент Бобева.
" При утежняване на външната среда и материализиране на вътрешните несъответствия, е доста евентуално и ние следващата година да изпаднем в криза ", добави тя.
По думите ѝ отрицателни сигнали към приходите няма, само че е тревожна наклонността разноските да са повече от приходите.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР