Цените на петрола вечерта в понеделник забавиха започналия по-рано ръст

...
Цените на петрола вечерта в понеделник забавиха започналия по-рано ръст
Коментари Харесай

След спада в понеделник вечерта петролът стартира без съществена промяна


Цените на петрола вечерта в понеделник забавиха почналия по-рано растеж и търговията приключи с намаляване, като WTI остана на едно от най-ниските равнища спрямо 21 юни.

Според данните от търговията на 23 юли, цената на септемврийския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон загуби общо 1 цент, или 0,7 % - до 73,06 $ за барел.

Септемврийският фючърс за WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) поевтиня с 0,37 $ или 0,54 % - до 67,89 $ за барел.

Тази заран цените на петрола на двата съществени сорта нефт се намаляват, като играчите на пазара се концентрират върху рисковете от нарастване на предложенията от нефт, изтласквайки на втори проект разногласието сред водачите на Съединени американски щати и Иран.

Септемврийският фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран се намали с 0,28 $ – до 72,78 $ за барел. В по-късните часове котировката е на равнище от 72,87 $ за барел.

Котировката за WTI с доставка за септември в границите на търговията на NYMEX спадна с 26 цента – до 67,63 $ за барел. Малко по-късно WTI се котира при 67,69 $ за барел.

Изявлението на президента Доналд Тръмп във връзка с Иран съгласно специалистите несъмнено прибавят нови неясноти във връзка с пазара. Освен това Саудитска Арабия може да се въздържи от нарастване на добива на нефт. В този проект специалистите напомнят, че лимита на опциите й не са по този начин огромни.

Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак от своя страна в понеделник организира среща с министъра на петрола на Иран Бижан Зангане, на която, съгласно формалното известие е разискван работата на ОПЕК и съдействието в енергийния бранш.

Инвеститорите във вторник към този момент са в очакване и на данните за комерсиалните ресурси от нефт в Съединени американски щати, които съгласно предварителните упования би трябвало да са се намалили.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР