Цените на петрола във вторник продължават да се повишават. Това

...
Цените на петрола във вторник продължават да се повишават. Това
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се повишават

Цените на петрола във вторник не престават да се покачват. Това се дължи на оптимизма във връзка възобновяване на търсенето на горива в Европа и Съединени американски щати и отпадането на редица ограничаващи ограничения. В същото време се вижда известно задържане на ценовия растеж поради опасенията по отношение на разпространяването на ковид главно в Индия.

Стойността на фючърсите за юли за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание на информацията се покачва до 68,41 $ за барел - с 0,85 $ или с 1,26 % спрямо предходната сесия.

Цената на фючърсите за юни за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се усилва до 65,24 $ за барел - с 0,75 $ или с 1,16 % по отношение на цените при затварянето на предходната сесия.

Към момента на издание на информацията се следи задържане на ценовия растеж. По-рано денем цените на петрола се повишаваха с към два %.

Европейската комисия излезе с предложение в понеделник държавите-членки на Европейския съюз да облекчат рестриктивните мерки за влизане в Европейски Съюз по необвързващи аргументи. От Европейска комисия обясниха, че това предложение, което може да бъде признато още на 5 май е целесъобразно поради по-широкия обсег на акциите за имунизация и развиването на епидемиологичната обстановка по света.

Наблюдателите на пазара чакат, че това ще даде опция за повишаване на туристическите пътувания, стимулиращи търсенето на нефт.

Ограничителните ограничения към този момент стартират да отпадат и в някои американски щати вследствие на данните за имунизация против ковид на над 40 % от по-възрастните американци. На този декор се чака прогрес и във връзка с анулацията на пътуванията за Англия.

Притеснения продължава да провокира обстановката с разпространяването на ковид в Индия, където през последната седмица обстановката се утежни. По брой на случаите Индия заема второ място в света слез Съединени американски щати. Експертите предизвестяват, че това освен заплашва възобновяване на търсенето на горива в страната, която е на второ място по импорт на нефт, само че основава и опасности за търсенето, а това не е изключително прелестно за участниците на пазара.

Известно въздействие върху задържането на цените оказва и усилването на курса на $, защото по-скъпата американска валута прави петрола по-малко наличен при покупка в друга валута. Индексът на $ (курсът на $ към кошницата от валутите на шестте страни съществени търговски сътрудници на САЩ) пораства с 0,34 %.

В сряда вложителите чакат статистиката за запасите от петрол в Съединени американски щати през предходната седмица.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР