Цените на петрола във вторник практически остават без промяна, сочат

...
Цените на петрола във вторник практически остават без промяна, сочат
Коментари Харесай

Петролът стартира без съществена промяна, Brent се търгува над 76 долара за барел


Цените на петрола във вторник на практика остават без смяна, сочат данните от търговията. Според данните от предходните сесии, скокът от предходната сесия, въпреки и не по този начин значителен е вследствие на данните, съгласно които страните от ОПЕК през месец юли са спрели преизпълнението на изискванията по договорката за ограничаване на добива спрямо предходните месеци.

Цената на октомврийския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures понижава със символичните 0,03 $ – до 76,16 $ за барел. В понеделник договорите нарастнаха с 0,39 $ – до 76,21 $ за барел.

Стойността на фючърса за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се намали също с 0,05 $ – до 68,82 $ за барел. В рамките на предходната сесия цената се увеличи с 0,15 $ – до 68,87 $ за барел.

Според данните, осъществяването на съглашението (между страните от ОПЕК и отвън картела) от Виена през юли е от порядъка на 109 %, до момента в който през юни бяха регистрирани 121 %. ОПЕК и страните отвън картела се договориха през 2016 година във Виена за намаляване на добива на нефт с 1,8 млн. барела дневно общо от равнището от октомври 2016 година Сделката започва през 2017 година и бе продължавана два пъти – последно до края на актуалната 2018 година

Наблюдателите на пазара наблюдават деликатно и събитията към Венецуела, като опасенията за проблем с доставките остават високи.

В по-краткосрочен проект е и предстоящият доклад на министерство на енергетиката на Съединени американски щати за данните за запасите от нефт, които ще бъдат оповестени в сряда. Преди това Американският институт за нефт ще разгласява своите данни.

Влияние върху пазара оказва и подписаното ново комерсиално съглашение сред Съединени американски щати и Мексико, защото усилва оптимизма на пазара, а като цяло усилва и търсенето на по-рискови активи, в това число и първични материали.

Анализаторите към момента правят оценка и новината, обвързвана със Saudi Aramco. Вчера стана ясно, че ръководещите в Саудитска Арабия са дали на държавната корпорация концесия за създаването на ресурса от въглеводороди за период от 40 години.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР