Цените на петрола в понеделник се увеличават, като вниманието на

...
Цените на петрола в понеделник се увеличават, като вниманието на
Коментари Харесай

Петролът стартира с незначително повишение на цените


Цените на петрола в понеделник се усилват, като вниманието на търговците още веднъж се измества към геополитическите опасности след случая с офанзивата на дрон против петролно находище в Саудитска Арабия.

В почивните дни йеменски бунтовници са направили две офанзиви с дронове против принадлежащи на държавната компания Saudi Aramco петролно находище е нефтопреработващ цех. Инцидентът е провокирал дребен пожар в нефтопреработващият цех, без да наруши работата му, излиза наяве от по-късно известие.

Според анализаторите офанзивата против Саудитска Арабия по-скоро е в интерес на петролния пазар.

Цените на петрола понижават със 17 % от пиковото равнище, записано през април заради ескалацията на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, което провокира опасения за световен стопански спад. Независимо, че серията от офанзиви против петролни танкери и енергийни обекти в Близкия Изток се оказаха в поддръжка, въпреки и краткотрайна, на цените, упованията за едва търсене и свръхпредлагане се резервира, което лимитира подема на петролния пазар.

Стойността на октомврийския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран е на равнище от 59,32 $ за барел, което е с 0,68 % или с 1,16 % над равнището при затварянето на предходната сесия. Според данните от търговията в петък, цената на договорите за октомври за Brent се усили с 0,41 % или 0,7 % - до 58,64 $ за барел.

Фючърсът за петрола вид WTI за септември на NYMEX нараства с 0,56 $ или 1,03 % - до 55,43 $ за барел. При предходната сесия договорът се усили с 0,4 $ или 0,73 % - до 54,87 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР