Цените на петрола умерено се понижават в понеделник сутринта след

...
Цените на петрола умерено се понижават в понеделник сутринта след
Коментари Харесай

Цената на петрола се понижава след силния ръст в петък

Цените на петрола умерено се намаляват в понеделник сутринта след постоянното повишаване в петък заради сигнали за облекчение на инфлационния напън в Съединени американски щати.

Фокусът на пазара през днешния ден е срещата на държавните глави на Г-7, на която евентуално ще бъдат разисквани ограниченията за ограничение на вноса на съветски енергийни запаси.

Според Bloomberg страните от Г-7 не престават да разискват ограничения, които биха разрешили въвеждането на избран таван на цената на петрола, изнасян от Русия. В частност се разисква вид, при който европейските застрахователи ще застраховат танкери с съветски нефт, единствено в случай че той се продава на цена под несъмнено равнище.

Цената на августовските фючърси за нефт вид Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:10 часа българско време е $112,87 за барел, което е $0,25 по-ниско от края на предходната сесия. В резултат на търговията в петък тези контракти нарастнаха с $3,07 (2,8%) до $113,12 за барел.

В същото време августовските фючърсите за америаканския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се тъгуват по $107,28 за барел, което е $0,34 по-малко от крайната цена на миналата сесия. До края на пазара в петък цената на тези контракти се подвигна с $3,35 (3,2%) до $107,62 за барел.

" Опасенията на вложителите, свързани с опцията за криза в стопанската система при обстановка, в която огромните централни банки стягат политиките си за битка с инфлацията, оказват напън върху пазара ", сподели анализаторът на FXTM Лукман Отунуга, представен от Market Watch.

" Натискът надолу обаче се лимитира от постоянните ограничавания на предлагането ", сподели специалистът и добави, че високата волатилност на петролния пазар ще продължи, защото се въздейства от многопосочни фактори.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР