Цените на петрола се възстановиха в ранната търговия във вторник

...
Цените на петрола се възстановиха в ранната търговия във вторник
Коментари Харесай

Цените на петрола се възстановиха след вчерашните загуби

Цените на петрола се възвърнаха в ранната търговия във вторник от пониженията в миналата сесия, н растежа още веднъж бе стеснен от опасенията, че възходящият брой на инфектираните с COVID-19 в Индия ще докара до пад на търсенето на гориво  в третия максимален вносител на суровината, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,49 $, или 0,75%, до 66,14 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,45 $, или 0,73%, до 62,36 $ за барел.

Проблемите на Индия идват на фона на идната през тази седмица среща на страните от ОПЕК+, по време на която те ще вземат решение за добива на нефт.

Съвместния механически комитет на ОПЕК+ (JTC) продължава да държи на прогнозата си за напредък на търсенето на нефт през тази година, само че счита усилването на пандемията в редица райони в света за предизвикателство, отбелязва Ройтерс, базирайки се на източници от групата.

„ Техническият комитет на ОПЕК регистрира евентуалните опасения за търсенето на фона на разрушителното въздействие на епидемията в Индия “, разяснява Автар Санду от Phillip Futures.

Индийското държавно управление подреди на военните да оказват помощ в битката с ковид, до момента в който страни като еликобритания, Германия и Съединени американски щати дадоха обещание помощ.

„ Големият въпрос е дали ОПЕК+ усеща, че обстановката е задоволително неприятна, с цел да промени проекта си за увеличение на добива от 1 май “, разясняват анализатори от ING Economics.

„ Все още упованията ни са, че групата няма да разгласи промени в проекта на утрешната си среща “, прибавят те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР