Цените на петрола се увеличиха с над 10% в азиатската

...
Цените на петрола се увеличиха с над 10% в азиатската
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха с 10%

Цените на петрола се усилиха с над 10% в азиатската търговия след нападението на нефтени уреди в Саудитска Арабия. Заради опасения от скок на цените на черното злато американският президент Доналд Тръмп позволи отпущането на нефт от Стратегическия петролен запас на Съединените щати.

В азиатската електронна търговия американският лек недопечен нефт с доставка през октомври нарастна с съвсем 10 на 100 до 60,23 $ за барел.

Лондонският вид Брент от Северно море увеличи цената си с 11,04 % до 66,87 $ за барел.

Реакцията на пазарите не закъсня след съботните набези против уреди на саудитския петролен колос Арамко. Атаката, за която отговорност поеха йеменските хуси, докара до стесняване на международното произвеждане на нефт с 5,7 милиона барела дневно, което е към 6 % от международния рандеман.

Заради опасения от турболенции на пазарите президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп позволи отпущането на нефт от стратегическия запас. Той е бил употребен единствено три пъти, последният от които през 2011 година поради боевете в Либия.

В Туитър Тръмп съобщи още, че Вашингтон е подготвен да отговори на офанзивите против саудитската петролна инфраструктура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР