Цените на петрола се повишиха, възстановявайки се от шестмесечния минимум,

...
Цените на петрола се повишиха, възстановявайки се от шестмесечния минимум,
Коментари Харесай

Цените на петрола нагоре, след като паднаха до шестмесечно дъно


Цените на петрола се покачиха, възстановявайки се от шестмесечния най-малко, доближат при вчерашната търговия, до момента в който по-голям от упования спад на американските ресурси от нефт и горива подсети на вложителите, че търсенето остава устойчиво, въпреки и засенчено от допустима световна криза, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, нарастнаха с 56 цента или 0,6 на 100 до 92,90 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт прибави 62 цента или 0,7 на 100 до 87,15 $ за барел.

В предходната сесия петролните фючърси спаднаха с 3 на 100, защото слабите данни за новопостроените американски жилища провокираха опасения за евентуална световна криза. 

" Намаляването на запасите от горива в Съединени американски щати за втора поредна седмица увери вложителите, че търсенето е стабилно ", което дава тласък на купувачите, сподели Кадзухико Саито, основен анализатор във " Фуджитоми секюритис " (Fujitomi Securities Co Ltd.)

" Все отново се чака пазарът на нефт да остане под напън, с много висока неустойчивост, заради опасения за евентуална световна криза ", добавя той.

Запасите от недопечен нефт и бензин в Съединени американски щати понижиха през последната седмица, съгласно пазарни източници, базирайки се на Американския петролен институт. 

По думите им запасите от недопечен нефт са намалели с към 448 000 барела през седмицата, завършила на 12 август. Запасите от бензин са намалели с към 4,5 милиона барела, до момента в който запасите от дестилати са намалели с към 759 000 барела.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР