Цените на петрола се повишиха във вторник, удължавайки печалбите от

...
Цените на петрола се повишиха във вторник, удължавайки печалбите от
Коментари Харесай

Икономическото възстановяване в Европа и САЩ подкрепи цените на петрола

Цените на петрола се покачиха във вторник, удължавайки облагите от предходния ден, откакто оптимизма към отварянето на американската и европейските стопански системи надви над опасенията за забавянето на търсенето на гориво в Азия заради възходящия брой на инфектираните с COVID-19 на континента, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,28 $, или 0,40%, до 69,74 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,22 $, или 0,33%, до 66,49 $ за барел. Стойността на двата сорта падна с повече от 1% в понеделник.

„ Пазарът остава в тесни граници на търговия на фона на терзанията по отношение на разпространяването на ковид в Азия и оптимизма към отварянето на стопанските системи в Европа и Съединените щати с помощта на имунизациите “, разяснява Хироюки Кикукава от Nissan Securities.

„ Освен това, упованията за договаряния сред Иран и САЩ„ които могат да доведат до възобновяване на износа на ирански нефт, лимитират възхода на цените “, добави той.

Вчера Англия облекчи редица ограничения против разпространяването на ковид. Правителството позволи събиране по домовете на на до 6 души от разнообразни семейства както и визити на закрито в заведения за хранене и пъбове. Беше отстранена и възбраната за пътувания в чужбина. Врати отвориха още кината, музеите, стадионите и концертните зали. Франция и Испания също разхлабиха някои ограничения, а Португалия и Нидерландия позволиха да се пътува в някои страни в чужбина.

В Съединени американски щати щатът Ню Йорк ще отстрани от сряда условието за носене на маска на множеството публични места.

В Азия обаче нещата вървят в противоположна посока. Сингапур регистрира най-големият брой на случаи на локално предаване на ковид от месеци, а Тайван записа скок на новозаразените. И двете страни стягат ограниченията.

В Индия, която е втората най-тежко наранена от пандемията страна, продажбите на бензин и дизел на вътрешния пазар от държавните рафинерии спаднаха с една пета в първата половина на май спрямо предходния месец, откакто локдауна в страната удари промишлената интензивност и потреблението.

 

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР