Цените на петрола се повишиха във вторник, тъй като очакванията,

...
Цените на петрола се повишиха във вторник, тъй като очакванията,
Коментари Харесай

Цените на петрола се увеличиха заради очаквания за намаляване на добива

Цените на петрола се покачиха във вторник, защото упованията, че картелът на страните производителки ОПЕК+ може да откри единодушие за по-сериозно понижаване на добива на недопечен нефт , когато се събере на съвещание в сряда, надвиха над опасенията за развиването на световната стопанска система, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на референтния вид за Европа Брент от Северно море се повишиха с 47 цента, или 0,5 на 100, до 89,33 $ за барел
към 6 часа сутринта българска време. Вчера котировките се покачиха откакто нарастнаха с повече от 4 % в предходната сесия.

Фючърсите на Американския лек недопечен нефт се покачиха с 31 цента, или 0,4 %, до 83,94 $ за барел. Цената на суровината се увеличи с повече от 5 % в предходната сесия, което бе най-голямото му на ден нарастване от май.

Вчера цените се покачиха заради възобновените опасения по отношение на лимитираното предложение. Инвеститорите чакат Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници, известни общо като ОПЕК+, да съкратят добива с повече от 1 милион барела дневно на първата си среща " лице в лице " от 2020 година насам.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР