Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в понеделник,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в понеделник,
Коментари Харесай

Цените на петрола започват седмицата на зелена територия

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в понеделник, подкрепени от по-добрите вероятности за търсенето, до момента в който разпространяването на ваксини против COVID-19 способства за унищожаване на рестриктивните мерки върху пътуването, написа Ройтерс.

Към 8:45 часа българско време цената на сорта брент се увеличи с 0,36 $, или 0,50%, до 73,05 $ за барел. Американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,34 $, или 0,48%, до 71,25 $ за барел.

На фона на разхлабването на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид, трафикът на транспортни средства се връща към равнищата си от пандемията в Северна Америка и огромна част от Европа, а във въздуха има от ден на ден самолети.

В петък Международната енергийна организация (МАЕ) предвижда, че международното ползване на нефт ще се възвърне до равнищата отпреди рецесията до края на 2022 година, за първи път надхвърляйки границата от 100 милиона барела дневно.

Според специалисти на МАЕ, световното търсене на нефт ще се усили с 5,4 милиона барела дневно през 2021 година и с още 3,1 милиона барела дневно през 2022 година.

Миналата седмица от Goldman Sachs обявиха, че чакат цената на брента да доближи 80 $ за барел това лято на фона на възобновяване на икономическата интензивност по света.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР