Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък
Коментари Харесай

Петролът продължава да поскъпва

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в четвъртък на фона на възходящото търсене на гориво и спада на запасите от недопечен нефт поради проблемите с производството в Мексиканския залив.

Пазарът бе подсилен и от по-широкото прекосяване назад към рисковите активи, следвайки отслабването на опасенията по отношение на евентуалния банкрут на строителния бизнесмен Evergrande и опциите последици за китайската стопанска система.

Към 8:55 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,29 $, или 0,38%, до 76,48долара за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,30 $, или 0,42%, до 72,53 $ за барел.

И двата бенчмарка нарастнаха с 2,5% в сряда, откакто данните на Администрацията за енергийна информация демонстрираха, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са намалели с 3,5 млн. барела в седмицата до 17 септември, достигайки 414 млн. барела – най-ниското равнище от октомври 2018 година

От ANZ Research означават, че пазарът е подсилен и от възходящите цени на природния газ.

„ Недостигът при доставките на газ може да насърчи електропреносните сдружения да преминат от на нефт, изключително в случай че тази година зимата се окаже по-студена “, се споделя в записка на анализатори на ANZ.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР