Цените на петрола се повишиха отново в азиатската търговия днес

...
Цените на петрола се повишиха отново в азиатската търговия днес
Коментари Харесай

Инвеститорски апетит към риска покачва цените на петрола

Цените на петрола се покачиха още веднъж в азиатската търговия през днешния ден и покриха отчасти загубите от петък, като вложителите се концентрират върху затегнатите доставки и върху договорката от последната минута, дала опция на федералните служби в Съединени американски щати да продължат да работят обикновено.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, прибавиха 18 цента или 0,2 на 100 до 92,38 $ за барел, откакто в петък загуби цели 90 цента.

Американският лек недопечен нефт нарастна със 23 цента или 0,3 на 100 до 91,02 $ за барел след загуба от 92 цента в петък.

И двата сорта покачиха цената си с близо 30 на 100 през третото тримесечие под натиска на затегнатите доставки и прогнозите за недостиг през последните месеци на годината, поради рестриктивните мерки на добивите от страна на Саудитска Арабия и Русия.

В сряда има среща на представителите на страните от ОПЕК+, само че вероятността за смяна на тази политика е дребна, показват за Ройтерс четирима осведомени източници от картела. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg