Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда
Коментари Харесай

Петролът поевтиня, докато инвеститорите чакат повече информация за Омикрон

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в сряда след два следващи дни на растеж, защото вложителите изчакват оценката на евентуалното влияние на новия вид на ковид върху международната стопанска система и търсенето на гориво, съобщи Ройтерс.

Към 9:20 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,45 $, или 0,60% до 74,99 $ за барел, откакто във вторник напредна с 3,2%. Цената на американският лек недопечен нефт WTI се намали с 0,57 $, или 0,79%, до 71,48 $ за барел, следвайки растеж от 3,7% в миналата сесия.

Цените на петрола се възвърнаха по-рано при започване на тази седмица на фона на оптимизма, че разновидността Омикрон няма да аргументи огромни стопански вреди.

„ Възстановяването бе сложено на пауза, защото вложителите желаят да се уверят за потвърдят цялостното влияние на разновидността Омикрон, преди да продължат да копуват “, сподели Сатору Йошида, анализатор от Rakuten Securities.

Междувременно английската фармацевтична компания GSK разгласи, че нейната лекарство с антитела против COVID-19, създадено взаимно с американския й сътрудник Vir Biotechnology, е дейно против всички разновидности на новия вид на ковид Омикрон.

„ Инвеститорите към момента не са уверени оптимисти и към този момент подхващат очаквателен метод “, сподели Хироюки Кикукава, общоприет управител на проучванията в Nissan Securities.

Пазарът също по този начин се концентрира върху нуклеарните договаряния с Иран, напрежението сред Русия и Украйна и захлаждането на времето в северното полукълбо.

Непреките договаряния сред Вашингтон и Техеран за възобновяване на нуклеарното съглашение от 2015 година бяха възобновени предходната седмица, само че попаднаха в задънена улица в петък. Очаква се по-късно тази седмица те да продължат.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести съветския държавен глава Владимир Путин, че Западът ще предприеме „ мощни стопански и други ограничения “ против Русия, в случай че тя нахлуе в Украйна, до момента в който Путин изиска гаранции, че НАТО няма да се уголемява по-далеч на изток.

Петролните пазари реагираха едва на седмичните данни за запасите в Съединени американски щати. Запасите на недопечен нефт в Съединени американски щати са се намалили през предходната седмица, до момента в който тези на бензин и дестилати са нарастнали, споделят осведомени източници, цитиращи данни на Американския петролен институт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР