Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда,
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижиха в ранната търговия*

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в сряда, откакто оптимизма към повишението на търсенето на гориво в Съединени американски щати и Европа през лятото засенчи терзанията за евентуален растеж на доставките от Иран, съобщи Ройтерс.

Към 8:35 часа българско време цената на сорта брент се намали с 0,41 $, или 0,60%, до 68,46 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,35 $, или 0,53%, до 65,86 $ за барел.

„ Пазарите не престават да са фокусирани върху договарянията за иранската нуклеарна договорка и това дали глобите върху износа на нефт от страната ще бъдат отстранени напълно и по кое време това може да се случи “, показват анализатори от Citi.

Това ще бъде основа тематика на диалог по време на идната среща на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и техните съдружници, водени от Русия, на 1 юни. Групата, известна като ОПЕК+, ще би трябвало да реши дали да промени проектите си за ограничение на добива на фона на вероятността за връщане на иранските доставки на пазара.

От Citi чакат OPEC+ да се придържа към проекта си за връщане на пазара на доставки на 700 хиляди барела дневно от юни и считат, че може на срещата може да бъде издигнат въпроса за последователно увеличение на доставките с още 840 хиляди барела дневно през юли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР