Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в петък,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в петък,
Коментари Харесай

Петролът продължава да поевтинява

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в петък, отстъпвайки в допълнение от достигнатите предходната седмица 11-месечни върхове, откакто на пазара натежаха терзанията за спад в търсенето поради ограничаващите ограничения против разпространяването на короанвируса в Китай, съобщи Ройтерс.

Към 9:05 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,69 $, или 1,23%,  до 55,41 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,71 $, или 1,34%, до 52,42 $ за барел.

Възстановяването на търсенето на гориво в Китай даде подтик пазарите в края на предходната година, до момента в който Съединени американски щати и Европа изоставаха. Този източник на поддръжка обаче стартира да отслабва на фона на възходящият брой на инфектираните с COVID-19 в азиатската страна.

Търговският център Шанхай регистрира първите си случаи на локално предаване на вируса от два месеца насам, до момента в който Пекин прикани хората да не пътуват за посрещането на идната Лунна Нова година.

Днес пазарът чака публични данни на американската Енергийна осведомителна администрация за запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати, откакто данните на частния Американски петролен институт демонстрираха изненадващо нарастване с 2,6 млн. барела за последната седмица при упования за спад от 1,2 млн. барела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР