Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в четвъртък,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в четвъртък,
Коментари Харесай

Лек спад на цените на петрола след вчерашния значителен ръст

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в четвъртък, откакто през вчерашния ден суровината нарастна на фона на нарасналите прогнози за търсенето на нефт от Енергийната осведомителна администрация (ЕИА) и други организации, съобщи Ройтерс.

Към 9:00 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,03 $, или 0,05% до 66,55 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,09 $, или 0,14%, до 63,06 $ за барел.

Енергийната осведомителна администрация заяви също, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са спаднали с 5,9 млн. барела през последната седмица, което е близо два пъти повече от планувания от анализаторите спад от 2,9 млн. барела.

„ Виждаме доста евакуиране на ресурси даже на фона на мечите опасности, защото производството рафинериите ще нарасне внезапно през идващите месеци “, разясняват в записка анализатори от Citi Research.

Същевременно с това доставките на бензин на пазара през предходната седмица – индикатор за потреблението на гориво в Съединени американски щати, са се нараснали до 8,9 млн. барела дневно, което е най-високото равнище от август насам, заяви ЕИА.

Според организацията международното търсене и предложение на нефт ще се ребалансира през втората половина на тази година, откакто миналата се изпира на фона на пандемията от COVID-19. НА производителите може да им се наложи да доставят още по 2 млн. барела дневно, с цел да отговорят на търсенето.

Същевременно с това Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) увеличи прогнозата си за международното търсене на нефт през тази година. Според ОПЕК търсенето на нефт ще нарасне с 5,95  млн. барела дневно през 2021 година, което е със 70 000 барела дневно повече спрямо прогнозата от предишния месец.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР