Цените на петрола се понижиха днес в азиатската електронна търговия.

...
Цените на петрола се понижиха днес в азиатската електронна търговия.
Коментари Харесай

Петролът поевтиня в азиатската търговия

Цените на петрола се намалиха през днешния ден в азиатската електронна търговия. Опасенията от наново въвеждане на карантинни ограничения в Съединени американски щати поради разрастването на Ковид-19 взеха превес над сигналите за възобновяване на търсенето на бензин в най-голямата стопанска система в света, съобщи Ройтерс.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня със 7 цента или с 0,2 на 100 до 43,22 $ за барел през днешния ден, откакто през вчерашния ден котировките му се покачиха с 0,5 на 100.

Американският лек недопечен нефт намали цената си с 14 цента или с 0,3 на 100 до 40,76 $ за барел, откакто през вчерашния ден нарастна с 0,7 на 100.

Вчера цените на петрола потеглиха нагоре, откакто министерството на енергетиката на Съединени американски щати регистрира, че запасите от бензин са намалели с 4,8 милиона барела предходната седмица. Това беше доста повече, в сравнение с анализаторите чакаха, защото търсенето е скочило до 8,8 милиона барела на ден и това е най-високото ниво на този индикатор от 20 май, посочи Ройтерс.

При все това взривът на случаи на Ковид-19 в няколко щата на Съединени американски щати ускори вероятността от наново въвеждане на карантинни ограничавания, а това ще спре възобновяване на търсенето на гориво. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР