Цените на петрола се понижиха днес в азиатската електронна търговия,

...
Цените на петрола се понижиха днес в азиатската електронна търговия,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня в азиатската търговия

Цените на петрола се намалиха през днешния ден в азиатската електронна търговия, откакто Съединени американски щати регистрираха най-голямото нарастване на броя на инфектираните с новия ковид за едно денонощие, а Калифорния върна някои от карантинните ограничения. Това породи опасения, че взривът на Ковид-19 ще блокира съживяването на търсенето на горива, съобщи Ройтерс.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 6 цента или с 0,1 на 100 до 41,97 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт намали котировките си с 10 цента или с 0,3 на 100 до 39,72 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса. 

Вчера Калифорния направи мощен ход обратно в напъните още веднъж да отвори стопанската система си като забрани храненето в заведения за хранене на закрито в огромна част от щата, затвори питейни заведения и наложи по-строго обществено разграничаване и други ограничения поради повишения броят на инфектираните с Ковид-19. 

Анализатори разясниха опасенията, че при скок на случаите в щатите от гъстонаселения Слънчев пояс на Съединени американски щати, които са и най-големите консуматори на автомобилни горива, съживяването на търсенето ще бъде подкопано.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР