Цените на петрола се покачиха рязко в азиатската търговия днес,

...
Цените на петрола се покачиха рязко в азиатската търговия днес,
Коментари Харесай

Петролът поскъпна в очакване ОПЕК да съкрати сериозно добива

Цените на петрола се повишиха внезапно в азиатската търговия през днешния ден, откакто ОПЕК подсказа, че на срещата си 5 на октомври може да реши да редуцира добива с до 1 милион барела на ден, с цел да поддържа пазара, заяви CNBC.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през ноември се повишиха с 2,82 $ или 3,3 на 100 до 87,96 $ за барел, откакто в петък спаднаха с 0,6 %.

Американският лек недопечен нефт с доставка през ноември добави 2,60 $ или 3,3 на 100 до 82,09 $ за барел, откакто в предходната сесия беше изгубил 2,1 на 100.

Черното злато спада четири поредни месеца от юни насам, защото коронавирус рестриктивните мерки в Китай удрят по потреблението, а повишаващите с лихви и поскъпващият $ влияят отрицателно на финансовите пазари.

Източници от ОПЕК+ са съобщили за Reuters, че на срещата си в сряда организацията ще утвърди понижаване на добива с сред 500 000 и 1 милион барела, с цел да поддържа цените.

Това ще бъде второто стесняване да производството за месец, откакто през септември групата контракти редуциране на добива със 100 000 $.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР