Цените на петрола са слабо подвижни в началото на търговията

...
Цените на петрола са слабо подвижни в началото на търговията
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да вървят надолу

Цените на петрола са едва преносими при започване на търговията в сряда, след тяхното солидно намаляване през вчерашния ден.

Днес сутринта фючърсите за сорта Brent поевтиняват с още 0,1 % до $64,57 за барел.

Контрактите за американския пример WTI в това време се търгуват към равнището $60,74 за барел, което е с 0,05 % над цената от края на сесията във вторник.

Във вторник цената на двата сорта - Brent и WTI спадна надлежно с $0,31 и $0,65 за барел.

Както демонстрират данните на Националното статистическо бюро на Китай, натоварването на локалните преработвателни фабрики за януари - февруари и повишено с 7,3 % на годишна база до 93,4 милиона тона.

Добивът на нефт за същия интервал в Китай, в противен случай, се е понижил с 1,9 % до 30,37 милиона тона, което се равнява на 3,77 милиона баела на денонощие.

Сред другите фактори поддържащи пазара, анализаторите показват не достигналия прогнозите растеж на запасите от суровината в Съединени американски щати.

През предходната седмица те са се нараснал с 1,2 милиона барела до 428 милиона, сочат данните на Американския институт по петрола(API). Докато наблюдаващите чакаха растеж то 2 млн. барела.

Днес вложителите чакат формалната статистика за положението на запасите от нефт и горива на Управлението за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA).

Трайният и по-голям напредък на петролния пазар, както и през последните месеци, се сдържа от възходящия добиви предложение на суровината в Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР