Цените на петрола показват умерен спад в четвъртък сутринта след

...
Цените на петрола показват умерен спад в четвъртък сутринта след
Коментари Харесай

Цената на петрола падна под 90 долара за барел

Цените на петрола демонстрират сдържан спад в четвъртък сутринта след внезапното повишаване при търговията в сряда. То бе породено от опасенията за понижаване на производството в Съединени американски щати заради приближаващия вихър Иън.

Към 9:12 часа българско време цената на ноемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures е 88,60 $ за барел, което е с 0,71 $ от тази при затваряне на миналата сесия. В резултат на търговията в сряда тези договори нарастнаха с $3,05 (3,5%) до $89,32 за барел.

Цената на ноемврийските фючърси за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 81,42 $ за барел, което е с 0,73 $ по-ниско от крайната стойност в сряда. До края на предходнатасесия цената на тези контракти скочи с $3,65 (4,7%) до $82,15 за барел.

Ураганът от четвърта степен Иън удари югоизточното крайбрежие на американския щат Флорида. Максималната скорост напразно в епицентъра е 150 благи в час (240 км/ч), над 2 милиона поданици на щата остават без електричество, в доста обитаеми места е въведен полицейски час, заяви NBC News.

В Мексиканския залив е спрян добива на към 190 000 барела на ден, което е към 11% от цялото произвеждане в района, съгласно публични данни.

Допълнителна поддръжка на пазара оказа отчетът на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, оповестен предходния ден. Според организацията комерсиалните петролни ресурси в страната са намалели с 215 000 барела предходната седмица, до момента в който анализаторите приблизително чакаха нарастване на стоковите запаси с 2 милиона барела.

Стоковите ресурси от бензин понижават с 2,42 млн. барела, а на дестилати - с 2,89 млн. барела. Експертите чакаха растеж надлежно от 500 хиляди и 600 хиляди барела.

Междувременно вниманието на пазара последователно се измества към идната среща на ОПЕК+, която ще се организира на 5 октомври. Анализаторите не изключват, че алиансът може да реши да понижи доста производството на нефт заради падащите цени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР