Цените на жилищата във Великобритания този месец отчетоха най-голямата си

...
Цените на жилищата във Великобритания този месец отчетоха най-голямата си
Коментари Харесай

Цените на жилищата във Великобритания записаха невиждан от 2015 г. ръст

Цените на жилищата във Англия този месец регистрираха най-голямата си годишна облага от 2015 година насам, откакто оживлението на жилищния пазар се опълчи на по-широкото икономическо неразположение, написа Bloomberg.

Стойностите на жилищата на Острова са се повишили с 5,8% по отношение на година по-рано до приблизително 227 825 паунда, или 294 000 $, заяви Nationwide Building Society в петък. Докладът идва ден откакто Bank of England оповести данни, съгласно които утвържденията за ипотечни заеми са достигнали 13-годишен връх.

Само през този октомври цените се покачиха с 0,8%, откакто намаляването на държавния налог ускори търсенето след блокирането. А това задържа стойностите на 3.5% през последните три месеца, което е най-голямото нарастване от 2009 година насам.
 Изследване: Цените на жилищата във Англия ще спаднат следващата година
Изследване: Цените на жилищата във Англия ще спаднат следващата година

Прогнозите са за намаляване сред 10 и 14%

И въпреки всичко този скок е в контрастност с отчетите от други елементи на стопанската система, които към този момент губят инерцията на възобновяване си от първичната вълна на ковид.

Предвид новите ограничавания поради втората вълна на Covid-19, които стават все по-тежки, Lloyds Bank съобщи по-рано през днешния ден, че е понижила бизнес доверието си към Англия за първи път от месец май.

Открояващата се мощ на пазара на жилища значително се дължи на решението на държавното управление да спре налога върху покупките на жилища до края на месец март. Според данните се следи възходящо търсене след блокирането, както и предпочитание за по-големи парцели, защото хората работят по-редовно от у дома.
 Англия е изправена пред невиждана скоро младежка безработица
Англия е изправена пред невиждана скоро младежка безработица

Подпомогнатите напролет чиновници на Острова в този момент се редуцират

Много анализатори настояват, че облагите ще се извърнат през идната година с повишаването на безработицата и приключването на пакетите помощи. А това най-вероятно допълните ще усложни обстановката поради възможните по-строги ограничавания за надзор на разпространяването на вируса.

" Перспективите остават мощно несигурни и ще зависят значително от развиването на пандемията и ограниченията за нейното ограничение. Активността евентуално ще се забави през идващите тримесечия, може би внезапно ", разяснява Робърт Гарднър, основен икономист на Nationwide.
 Англия губи $25 милиарда следващата година без договорка за Брекзит
Англия губи $25 милиарда следващата година без договорка за Брекзит

Джонсън би трябвало да реши какъв ще бъде неговият избор
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР