Цените на жилищата във Великобритания се понижават с 3.1% на

...
Цените на жилищата във Великобритания се понижават с 3.1% на
Коментари Харесай

Жилищата във Великобритания поевтиняват рекордно

Цените на жилищата във Англия се намаляват с 3.1% на годишна база през март, което е най-силният им спад от юли 2009 г насам.
Това демонстрират данните от изследване на организацията Nationwide Building Society, представени от Yahoo!Finance.

Само за март спадът на цените е с 0.8%, като темповете на намаляване се форсират по отношение на предходния месец, когато английските парцели поевтиняха приблизително с 0.5%.

Според специалистите, един от главните фактори, които стоят зад поевтиняването на парцелите през последната година, е растежът на лихвените проценти, който оскъпява ипотечните заеми.

„ Ще бъде мъчно за пазара да възвърне инерцията си в близко бъдеще, защото доверието на потребителите е едва, а бюджетите на семействата остават под напън поради високата инфлация.

Жилищата към момента са недостъпни за доста фамилии, защото ипотечните лихви остават много над най-ниските равнища, преобладаващи по това време предходната година “, споделя основният икономист на Nationwide Робърт Гарднър.

Всички райони на Обединеното кралство регистрират закъснение на растежа на цените през първите три месеца на годината, като множеството записват спад на годишна база.

„ Шотландия остава най-слабо представящият се район със спад на цените от 3.1%, спрямо година по-рано, което е внезапно закъснение по отношение на нарастването от 3.3% на годишна база, регистрирано в предходното тримесечие “, разяснява Гарднър.

„ Източна Англия, която беше най-силно представящият се район през последното тримесечие, отбелязва доста закъснение, като цените падат с 1.8% на годишна база.

Югоизточните региони означават спад от 1.5%, до момента в който в Лондон годишното намаляване на междинната цена на жилищата е 1.4% “, прибавя икономистът.

Спадът в Лондон значи, че парцелите в столицата в този момент се оферират на междинна цена от 511 293 паунда, или 580 844 евро.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР