Цените на жилищата в САЩ нарастват значително, след като пазарът

...
Цените на жилищата в САЩ нарастват значително, след като пазарът
Коментари Харесай

Цените на жилищата САЩ скачат с най-бърз темп от 2014-а насам

Цените на жилищата в Съединени американски щати нарастват доста, откакто пазарът беше подтикван от ниските лихви по ипотечните заеми. Най-голям скок е в градове като Финикс, Сан Диего и Сиатъл, написа Bloomberg.

Според показателят S&P CoreLogic Case-Shiller цените на парцелите през декември са се покачили с 10,1%, по отношение на година по-рано, надминавайки прогнозата на икономисти от 9,9%. Това пристигна на фона на покачването на цените с 9,2% през ноември и е най-големият скок от 2014 година насам. Ниските лихви по ипотечните заеми подтикват растежа на жилищния пазар. Освен това и оскъдното предложение способства за повишението им.

Декември е четвъртият следващ месец, в който цените нарастват с най-бързия си ритъм от 2014 година насам. Покачването им стартира през юли и продължава през последните месеци на 2020 година Много американци се възползват от ниските лихви по ипотечните заеми, с цел да купят жилище в предградията.

Според световния началник на капиталовата тактика в S&P Dow Jones Indices Крейг Лазара COVID- 19 предизвиква клиентите им да се местят от градски жилища в къщи в покрайнините.

Един от рекордьорите в покачването на цените е Финикс, който води за 19-и следващ месец с растеж от над 14%. В западните щати растежът е 10%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР