Цените на еталонните световни марки петрол в понеделник сутринта отново

...
Цените на еталонните световни марки петрол в понеделник сутринта отново
Коментари Харесай

Цената на петрола Brent слезе до $80 за барел

Цените на еталонните международни марки нефт в понеделник сутринта още веднъж се намаляват. В петък котировките се повишиха, само че общо за миналата седмица те паднаха с повече от 5%.

Търговците се притесняват, че по-нататъшното стягане на паричната политика от страна на Федералния запас на Съединени американски щати и други огромни централни банки може да утежни международната стопанска система и да понижи търсенето на гориво, отбелязва Trading Economics.

Тези фактори компенсират оптимизма за икономическото възобновяване на Китай след премахването на строгите ограничавания, наложени за преодоляване на пандемията от COVID-19 в края на 2022 година, написа MarketWatch.

На фона на влошаващия се стопански декор и към момента " ястребовото " държание на Федералния запас няма действителни позитивни аргументи за напредък на петролния пазар, считат анализатори от Sevens Report Research.

Към 9:15 часа българско време юнските фючърси за европейския вид Brent поевтиняха с $1,13 на фючърсната борса в Лондон ICE, до $80,53 за барел. В петък цената на тези договори се повиши с $0,56 (0,7%) до $81,66 за барел.

Юнските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг бяха по-евтини с $1,13 - до $76,74 за барел. По време на предходната сесия те нарастна с $0,5 (с 0,7%) и доближиха $77,87 за барел.

През миналата седмица цената на Brent се намали с 5,4%, а на WTI - с 5,5%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР