Цените на електроенергията в Европа се повишиха до нови рекорди

...
Цените на електроенергията в Европа се повишиха до нови рекорди
Коментари Харесай

Bloomberg: Европейската енергийна криза се задълбочава с нови ценови рекорди

Цените на електрическата енергия в Европа се покачиха до нови върхове в четвъртък, оповестява Bloomberg, като показва, че това се случва на фона на рекордните жеги и пожарите на континента.

Както отбелязва американската организация, високите облаги на фирмите идват с помощта на свития пазар на природен газ - който се употребява като гориво за електроцентрали - защото Русия понижава доставките тъкмо когато Европа работи за попълване на запасите за зимата. Спадът в производството на нуклеарни реактори, както и ниското вятърно и водно произвеждане, изостриха напрежението, повишавайки спектъра на намеса за понижаване на търсенето, предава “Фокус”.

„ Ако Русия спре газа и може да няма задоволително газ за цялото търсене, тогава ще има нормиране “, предизвестява Анегрет Грьобел, президент на Съвета на европейските енергийни регулатори, в изявление за Bloomberg Television.

" Спиранията на тока могат да бъдат избегнати, само че, несъмнено, това изисква доста подготвителна работа, която правим сега “.

Цената на електрическата енергия в Германия за идната година се увеличи с цели 6,6% до рекордните 455 евро за мегаватчас на European Energy Exchange AG. Във Франция се увеличи с цели 7,8%, достигайки 622 евро за мегаватчас. Това е към 1100 $ за еквивалентната сила на барел нефт.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР