Цените на двата основни сорта петрол в понеделник се повишават,

...
Цените на двата основни сорта петрол в понеделник се повишават,
Коментари Харесай

Цените на петрола растат след понижението в петък


Цените на двата съществени сорта нефт в понеделник се покачват, откакто Саудитска Арабия съобщи за желанията си да понижи експорта с 500 хиляди барела дневно през идващия месец.

Фючърсът за януари за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран нараства с 1,18 $ или с 1,7 % - до 71,36 $ за барел. В рамките на предходната сесия Brent затвори при цена от 70,18 $ за барел.

Котировката на фючърса за петрола вид WTI за декември отбелязва растеж от 0,68 $, или 1,1 % - до 60,87 $ за барел. По време на предходната сесия цената спадна с 0,48 $ или 0,8 % като приключи на равнище от 60,19 $ за барел.

В неделя, в границите на срещата на ОПЕК+ министъра на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих пред публицисти сподели, че понижаване на добива ще има при положение на запазващ се недостиг на пазара на нефт. По думите му, към сегашния миг се следят признаци на остатък на пазара в Съединени американски щати, като акцентира, че в най-хубавия случай страните от ОПЕК + не биха желали да лимитират добива. След съвещанието на министерската мониторингова комисия Халид ал-Фалих заяви, че количеството на рандеман от страна на ОПЕК+ през декември ще е по-ниска от ноември. Той означи, че Саудитска Арабия ще резервира лидерската си позиция. По думите на министъра страната е получила поръчки за доставка през декември с 500 хиляди барела по-малко, само че през ноември се чака да са по-високи от предходния месец.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР