Цените на двата основни сорта петрол тази сутрин стартират със

Цените на двата основни сорта петрол тази сутрин стартират със ...

Цените на петрола коригират вчерашния скок.


Цените на двата основни сорта петрол тази сутрин стартират със слабо понижение, след като в четвъртък стигнаха до най-високите си нива за последните шест седмици, сочат данните от търговията.

Стойността на договора за юли петрола сорт Brent на Лондонската борса ICE Futures се котира на ниво от 33,95 долара за барел. В четвъртък за кратко цената успя да достигне до 36,92 долара за барел, но затвори при ниво от 36,1 долара за барел. Понижението е от порядъка на 5 %. Постигнатото вчера поскъпване е най-високото от 10 март.

Фючърсът за петрола сорт WTI за месец юли на NYMEX също спада с 5,9 % спрямо вчерашното повишение и се котира на ниво от 31,50 долара за барел. В рамките на вчерашната търговия WTI достигна до ниво от 34,56 долара за барел, а сесията завърши при цена от 33,9 долара за барел.

Цените на петрола се оттласнаха от дъното и започнаха устойчиво възстановяване, коментира в четвъртък американският енергиен министър Дан Бруйет по време на среща със своите съветници в четвъртък. „Стигнахме дъното и сега цените на петрола се възстановяват“, заяви той по време на видеоконференция.

Източник: econ.bg