Цените на двата основни сорта петрол тази сутрин стартират със

...
Цените на двата основни сорта петрол тази сутрин стартират със
Коментари Харесай

Цените на петрола коригират вчерашния скок

Цените на двата съществени сорта нефт тази заран започват със едва намаляване, откакто в четвъртък стигнаха до най-високите си равнища за последните шест седмици, сочат данните от търговията.

Стойността на контракта за юли петрола вид Brent на Лондонската борса ICE Futures се котира на равнище от 33,95 $ за барел. В четвъртък за малко цената съумя да доближи до 36,92 $ за барел, само че затвори при равнище от 36,1 $ за барел. Понижението е от порядъка на 5 %. Постигнатото през вчерашния ден повишаване е най-високото от 10 март.

Фючърсът за петрола вид WTI за месец юли на NYMEX също спада с 5,9 % по отношение на вчерашното покачване и се котира на равнище от 31,50 $ за барел. В рамките на вчерашната търговия WTI доближи до равнище от 34,56 $ за барел, а сесията приключи при цена от 33,9 $ за барел.

Цените на петрола се оттласнаха от дъното и започнаха стабилно възобновяване, разяснява в четвъртък американският енергиен министър Дан Бруйет по време на среща със своите съветници в четвъртък. „ Стигнахме дъното и в този момент цените на петрола се възвръщат “, съобщи той по време на видеоконференция.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР