Цените на двата основни сорта петрол растат уверено, след новината

...
Цените на двата основни сорта петрол растат уверено, след новината
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се повишават

Цените на двата съществени сорта нефт порастват решително, след новината че в сряда през нощта сенаторите демократи и администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп са постигнали съглашение за пакета от ограничения на стойност 2 трилиона $ за стимулиране на стопанската система в изискванията на пандемията, провокирана от COVID-19. Вчера цените се усилиха с 0,4-2,8 %.

Както разясняват специалистите, съглашението ще е от изгода във връзка с бързото му приемане. В допълнение, в сряда се чака и публикуването на данните на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати за равнището на запасите от горива в страната. По-рано Американският институт за нефт (API) заяви, че запасите от нефт в страната през предходната седмица са спаднали с 1,35 млн. барела, на бензин – с 2,6 млн. барела, на дестилати – с 1,9 млн. барела.

Анализаторите от S&P Global Platts от своя страна предвиждат нарастване на запасите от нефт с 2,5 млн. барела и спад на запасите от бензин и дестилати с 2,4 млн. барела и 1,6 млн. барела надлежно.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР