Цените на двата основни сорта петрол продължават да се повишават

...
Цените на двата основни сорта петрол продължават да се повишават
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се повишават

Цените на двата съществени сорта нефт не престават да се покачват след края на вчерашното съвещание на ОПЕК+, сочат данните от търговията.

Августовските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се покачват до 71,30 $ за барел - с 1, 05 $, или с 1,49 % по отношение на цената при затварянето на предходната сесия.

Фючърсите за юли за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) нарастват до 68,79 $ за барел – плюс 1,07 $ или с 1,58 % спрямо цената при затварянето на предходната сесия.

Анализаторите от Julius Baer считат, че „ към средата на годината цените на петрола ще надвишават равнището от 70 $ за барел “.

„ Цените на петрола през вчерашния ден скочиха над дълго чаканото равнище от 70 $ за барел и това покачване може да се окаже дълготрайно. Голяма част от новините се дължат на страните, добиващи нефт “, означават анализаторите на банката.

Министрите на страните от ОПЕК+ в границите на съвещанието във вторник взеха решение към този момент да не трансформират нищо в проектите си за увеличение на добива, изчислявайки, че с повишаването на темповете на имунизация, без значение от запазващите се в някои райони ограничавания, дават вяра за бързо възобновяване на търсенето, а вероятностите за излизането на пазара на иранския нефт към този момент остават неразбираеми.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР