Цените на двата основни сорта петрол о време на търговията

...
Цените на двата основни сорта петрол о време на търговията
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават слабо

Цените на двата съществени сорта нефт о време на търговията в четвъртък продължиха да се покачват в границите на търговията, само че след публикуването на данните за изменението на равнището от запасите от горива в Съединени американски щати, стойностите потеглиха надолу.

Стойността на августовските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures понижава до 71,19 $ за барел – с 0,16 $ или с 0,22 % по отношение на затварянето на предходната търговия.

Цената на фючърсите за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) спадат до 68,69 $ за барел – с 0,14 $ или с 0,20 % спрямо равнището от предходната сесия.

Според данните на Агенцията за енергийна информация (EIA) към министерство на енергетиката на Съединени американски щати комерсиалните ресурси от петрол в Съединени американски щати през предходната седмица са спаднали с 5,08 млн. барела или с 1 процент

Стоковите запаси от бензин са се повишили с 1,5 млн. барела до 234 млн. барела

Търговските ресурси от дестилати са нарастнали с 3,72 млн. барела.

Наблюдателите на пазара регистрират, че през тази седмица се следи убеден растеж на цените на петрола вследствие на оптимизма във връзка търсенето на горива, изключително в западните страни. Според Bloomberg за позитивните настроения на пазара са съдействали изказванията на ОПЕК+ и МАЕ. В същото време наблюдаващите обръщат внимание на следващият растеж на инфектираните с COVID-19 в Азия и Латинска Америка, което сочи, че икономическото възобновяване е неравномерно и мъчно. Пред Wall Street Journal шефът на Commodity Research в Clipper Data Мат Смит разяснява, че понижението на запасите от нефт е обвързвано с нарастването на размерите за нефтопраработка и намаляването на вноса.

Засилването на американската валута също оказва въздействие като прави петролните контракти по-малко налични.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР