Цените на двата основни сорта петрол, които през деня отчетоха

...
Цените на двата основни сорта петрол, които през деня отчетоха
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се повишават

Цените на двата съществени сорта нефт, които денем регистрираха спад се върнаха към растеж е се готвят да завършат до най-високото равнище за последните два месеца, сочат данните от търговията.

Ноемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се покачват до 77,16 $ за барел - нарастване с 0,97 $ или с 1,27 %.

Фючърсите за ноември за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) доближават до 73,25 $ за барел, увеличавайки се с 1,02 $ или с 1,41 %.

Позитивен фактор за петролния пазар се оказа публикуванията през вчерашния ден доклад на министерство на енергетиката на Съединени американски щати за спад на запасите от горива в страната за най-ниското равнище от 2018 година.

Запасите от нефт понижават от началото на август и все още те са спаднали с 25,2 млн. барела. Само за предходната седмица съгласно данните на EIA запасите са спаднали с 3, 5 млн. барела дневно до 414 млн. барела – най-ниското равнище от октомври 2018 година. Наблюдателите на пазара означават успокояващо, че спадът за това време на годината е обикновено събитие.

Риск за пазара остава обстановката с разпространяването на ковид. Участниците на пазара през цялото време наблюдават деликатно обстановката с разпространяването на COVID-19 като най-сериозния фактор. Вниманието е ориентирано и към заплахите, които към момента остават от възможен банкрут на китайски разработчик Evergrande и резултата върху пазарите
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР