Цената на златото във вторник сутринта леко се понижава преди

...
Цената на златото във вторник сутринта леко се понижава преди
Коментари Харесай

Цената на златото спада преди заседанието на Фед

Цената на златото във вторник сутринта леко се намалява преди съвещанието на Федералната аварийна система на Съединени американски щати.

Според данните от днешната търговия, към 9:32 часа българско време цената на априлските фючърси за златото на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с $3,2, или с 0,16%, до $1979,6 за тройунция.

Жълтите кюлчета се продават на спот пазара по 1975,30 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Майските фючърси на среброто в това време се поевтиняха с 0,08% до $22,628 за унция.

Един от главните фактори за цената на златото е паричната политика на Съединени американски щати. Американският регулатор организира постоянното си двудневно съвещание на 21-22 март, вследствие на което множеството специалисти чакат нарастване на лихвения % с 0,25 процентни пункта.

Затягането на паричната политика, с изключение на всичко друго, в допълнение укрепва $, което прави златото по-малко налично при покупка от търговци, притежаващи други валути. Освен това пазарите ще наблюдават речта на ръководителя на Фед Джеръм Пауъл и ще чакат сигнали за проектите на регулатора в актуалната турбулентна обстановка в банковия бранш. Съответно, сигнали в " гълъбов звук ", т.е. в посока на облекчение на паричната политиката, ще бъдат негативни за американската валута и позитивни за цената на златото.

Пазарите продължат да наблюдават и обстановката в банковия бранш. По-рано имаше очебийно отбягване на капиталовите опасности риска заради нарасналите опасения от въздействието на монетарното стягане върху банките, което усили търсенето на злато като актив леговище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР