Цената на златото в сряда расте на фона на увеличаващото

...
Цената на златото в сряда расте на фона на увеличаващото
Коментари Харесай

Паундът отново тръгна надолу след вчерашния скок

Цената на златото в сряда пораства на фона на увеличаващото се търсене на по-надеждни активи поради положението и влошените вероятностите пред световната стопанска система. Паундът още веднъж потегли надолу след вчерашния си забележителен растеж.

Международният валутен фонд (МВФ) намали прогнозите си за напредък на международния Брутният вътрешен продукт за 2019 и 2020 година - с 0,2 и 0,1 процентни пункта, до 3% и 3,4% надлежно. Прогнозата за напредък на най-голямата международна стопанска система, Съединени американски щати, за 2019 година беше понижена с 0,2 процентни пункта до 2,4%. Фондът също намали прогнозите за растеж на Брутният вътрешен продукт на Китай за актуалната и идната година с 0,1 и 0,2 процентни пункта до 6,1% и 5,8%, надлежно.

В допълнение, търговците деликатно следят сезона на корпоративните доклади в Съединените щати. И макар че индикаторите на американските банки, оповестени във вторник, като цяло се оказаха по-добри от прогнозите, вложителите остават внимателни. " Някои анализатори чакат този сезон на отчитане да е най-лошият през последните години ", съобщи пред MarketWatch Джеймс Хациджианис, старши пълководец в Long Leaf Trading Group.

Днес сутринта цената на декемврийските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex се повишава с 4,75 $, или на 0,32% — до 1488,25 $ за тройунция. Цената декемврийските договори за среброто се покачва с 0,51% — до 17,473 $ за унция.

Фунтът стерлинг през днешния ден сутринта спада във връзка с $ в границите на корекции след осезателния си растеж във вторник поради новините към Brexit. Британската валута поевтинява по отношение на американската до1,2757 $ за паунд спрямо 1,2786 $ за паунд в края на вчерашната търговия.

Курсът на $ към японската валута спада до 108,68 йени спрямо равнището 108,84 йени за $ ден по-рано.

Общата валута напълно леко се намалява във връзка с американската до 1,103 $ за евро спрямо 1,1031 $ за евро при закриване на търговията във вторник.

Поевтиняването на фунта в сряда се дължи на обстоятелството, че търговците фиксират облагите си след покачването цената на английската валута към американската с 1,2% ден по-рано. Оптимизмът беше обвързван с медийните известия, че договарящите от Обединеното кралство и Европейски Съюз са покрай основаването на приключен план по договорката за Brexit. Пазарите също реагираха на изказване на основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние, че постигането на съглашение за Brexit към момента е допустимо през идващите дни. Според последните проекти Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 31 октомври.

В същото време, макар оптимистичните заглавия, анализаторите остават скептични към вероятностите на Brexit. " Дори в случай че страните могат да се спогодят за нещо, не е ясно дали те могат да се придържат към периода за Brexit. Дали английският парламент утвърждава контрактуваното е друга огромна неустановеност ", сподели Юкио Ишизуки, валутен пълководец в Daiwa Securities, представен от Ройтерс. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР