Цената на златото в понеделник забележимо расте след атаките с

...
Цената на златото в понеделник забележимо расте след атаките с
Коментари Харесай

Златото поскъпва. Инвеститорите търсят безопасните активи

Цената на златото в понеделник видимо пораства след офанзивите с дронове над петролните рафинерии в Саудитска Арабия и слабите макроикономически данни от Китай. Поради същите аргументи курсът на $ спада във връзка с йената, вложителите се обръщат към по-безопасни активи в изискванията на повишаващо се геополитическо напрежение.

Днес сутринта декемврийските фючърси за скъпоценния метал на нюйоркската борса Comex нарастват с 12,45 $, до 1511,95 $ за тройунция. Цента на декемврийските договори за среброто се повишават с 2,19%, до 17,953 $ за унция.

Освен офанзивата на йеменските бунтовници хуси над обектите Saudi Aramco, за които Съединени американски щати в събота през нощта упрекна и Иран, пазарите са обезпокоени за вероятностите на международната стопанска система. Това усилва търсенето на активи " тихи пристанища " каквито са златото и японската йена. Според формалните данни промишленото произвеждане и търговията на дребно в Китай през август ненадейно се забавят по отношение на прогнозите - надлежно до 4,4% и 7,5%, при упования за растеж от 5,2 и 7,9 на 100.

Курсът на японската валута през днешния ден сутринта се повишава по отношение на американската до 107,84 йени за $ от 108,07 йени за $ в края на търговията в петък.

В същото време курсът на $ се повишава леко във връзка с еврото - до $1,1071 от равнището в края на предходната седмица - 1,1073 $ за едно евро. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР