Цената на златото в понеделник сутринта слабо се понижава, задържайки

...
Цената на златото в понеделник сутринта слабо се понижава, задържайки
Коментари Харесай

Цената на златото спада, оставайки на най-високите си нива от девет месеца

Цената на златото в понеделник сутринта едва се намалява, задържайки се покрай най-силните си равнища от девет месеца, демонстрират данните за днешните борсови котировки. През последните няколко сесии отслабването на $ по отношение на главните международни валути, изключително по отношение на йената, поддържаше котировките на благородния метал.

Към 9:30 часа българско време цената на февруарските фючърси за златото на борсата Comex в Ню Йорк се спада с 1,4 $, или с 0,07%, до 1944,2 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценните жълти кюлчета се търгуват по 1928,89 $ за една тройунция, оповестява Тrading Еconomics

В същото време цената на мартенските фючърси на среброто се покачва с 0,63% до 23,77 $ за унция.

Следващото регулярно двудневно съвещание на Федералната аварийна система на Съединени американски щати е планувано за тази седмица. Според CME Group близо 99% от анализаторите са уверени, че регулаторът ще забави повишението на лихвите до 25 базисни пункта след нарастване от 50 базисни пункта през декември. Фед, дружно с други международни централни банки, беше податлив да покачва бързо лихвите предходната година на фона на високата инфлация.

Златото е сензитивно към сигналите от американската централна банка по отношение на паричната политика, защото тя въздейства върху цената на $, от което зависят котировките на благородния метал. Традиционно " по-гълъбовото " въодушевление на Фед задържа курса на $, което е позитивно за цената на златото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР