Цената на златото в понеделник сутринта се понижи под психологическата

...
Цената на златото в понеделник сутринта се понижи под психологическата
Коментари Харесай

Златото поевтиня под $1700 за тройунция

Цената на златото в понеделник сутринта се намали под психическата граница от 1700 $ за тройунция, сочат данните от днешната търговия.

Към 9:40 часа българско време цената на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намали с $15,6, или с 0,91%, до $1693,7 за тройунция.

В същото време декемврийските фючърси за среброто поевтиняха с 2,39% до 19,77 $ за унция.

На спот пазара жълтият метал се търгува по 1686,08 $ за унция, оповестява Тrading Еconomics.

Инвеститорите правят оценка мощните данни за пазара на труда в Съединени американски щати. Макростатистиката поддържа упованията към стягането на паричната политика от системата на Федералния запас, която обичайно поддържа $ и задържа цената на златото.

Безработицата в Съединени американски щати падна до 3,5% през септември от 3,7% през август, съгласно данни, оповестени в петък, макар че пазарите не чакаха процентът да се промени. Броят на новите работни места в неземеделските браншове на стопанската система се е нараснал с 263 хиляди, анализаторите предвидиха число на равнище околи 250 хиляди.

Според CME Group 77% от анализаторите чакат Фед да увеличи още веднъж главния лихвен % със 75 базисни пункта до диапазона 3,75 - 4%. Това може да стане четвъртото следващо нарастване с подобен ритъм и шестото нарастване от началото на годината. Затягането на паричната политика на Фед обичайно поддържа $, правейки златото по-малко налично за закупуване в други валути.

" Данните за безработицата биха могли да дават повече причини на централната банка да продължи да стяга паричната си политика, което може да подкопае привлекателността на благородния метал ", сподели Гнанасекар Тиагараджан, шеф на Commtrendz Risk Management Services, пред Bloomberg. Експертът означи, че цената може да падне до $1650 за унция, където ще срещне по-силна поддръжка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР